jump to navigation

Plakken in Parijs, 33 graden augustus 7, 2009

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback
Joris et moi...

Joris et moi...

Me voila a Paris. Na een uiterst comfortabele reis met de TGV (Eerste klas, en dat voor hetzelfde geld, wat een verwennerij!) kwam ik om half vijf in een bloedheet, drukkend Parijs aan. Mon dieu! Wat kan zó’n stad dan kleven. Tuurlijk stond zoonlief Joris met vriendin Karlijn op Gare du Nord te wachten. Zeulend met mijn veel te zware koffer liep hij voor mij uit, de schat. Hij heeft het afgelopen half jaar zijn studie politicologie in Parijs voortgezet. Onderbroken door veel stakingen, vanwege de bezuinigings maatregelen van Sarkozy heeft hij toch een geweldige tijd gehad. En hij spreekt vloeiend Frans! Van welke Hollandse vent van bijna 24 kun je dat tegenwoordig nog zeggen! Eerst nog een klein intermezzo in het restaurant waar hij de laatste maanden heeft gewerkt. De baas aldaar speelt vreemde spelletjes met het salaris van zijn personeel. Maffioze praktijken in Parijs. Na veel gedoe kreeg hij een derde deel van wat hij nog tegoed heeft. Enfin, in ieder geval genoeg voor een paar maaltijden, wijntjes en ijsjes in Juan les Pins, waar ze vandaag naar toe gaan. En le dernier mot is hier nog niet over gesproken, natuurlijk.
Afijn, al plakkend en klevend kwamen wij in zijn eenvoudige Franse studentenkamertje. Mijn woon- en werkplek voor de komende 10 dagen. Gelukkig werd ik gisternacht verrast door een enorme stortbui. Scheelt wel 10 graden in plakkerigheid. Joris en Karlijn zijn nu weg. De stad ligt aan mijn voeten. Ik denk dat ik zo naar de Seine fiets. Bienvenue a Paris…

Marij. http://www.marijsloothaak.nl Wil je een abonnement op mijn blog? Klik dan rechts hiernaast.

Reacties»

1. Barbara Roijé - augustus 7, 2009

Wat een genot, en dat wel even 10 dagen lang! Lekker fietsen, picknicken en blogs schrijven (want we willen natuurlijk wel weten wat je daar allemaal doet).

Have fun!
Barbara

P.S. Kreeg netjes een mail als LID van je blog!

2. marij - augustus 7, 2009

Ja, goed he, het wérkt, dat abonnement. Duurt dus wel een hele dag, ik had de blog al vanochtend geschreven. Maar ik ben zeer content.
Dank voor je leuke reactie!
Marij


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s