jump to navigation

Groen geluk september 28, 2009

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
Tags:
trackback

Mijn groene fiets en ik

Mijn groene fiets en ik


Ik heb een fiets. Een groene fiets. Héél erg groen. Nu vinden sommige mensen, al zullen ze het niet direct zeggen, mijn groene fiets stom. Alsof ik ermee op wil vallen of zo. En dan heb ik nog een rode jas aan ook. Alsof er een halve kleurdoos van Caran D’Ache langs fietst.

Ik heb die fiets niet om op te vallen, ik heb de groene fiets omdat Híj opvalt. Heeft u wel eens uw zwarte fiets op een drukke zaterdagmiddag bij de Bijenkorf proberen te spotten? Of na een gezellig avondje 12 keer wanhopig langs de fietsenrekken op het Leidse Plein gelopen om te concluderen dat hij er toch echt niet lijkt te staan?

Om dan toch maar die taxi terug te nemen, de volgende dag de tram te pakken en na 10 keer opnieuw langs die fietsenrekken er achter te komen dat hij er wél staat? Dat een of ander onverlaat je fiets effe verzet heeft?

Dus nadat mijn vorige zwarte omafiets was gestolen, besloot ik tot de aanschaf van een opvallende fiets. Ik kon kiezen tussen een oranje of groene fiets. Het werd de groene, want zo koningsgezind ben ik niet. En nu ben ik dus dolgelukkig. Met mijn groene fiets. Kleurdoos of niet.

Reacties»

1. erna marcus - september 28, 2009

oh wat een heerlijke kleur voor een nieuwe fiets ik ben direkt jaloers, ten eerste omdat ik hier in amerika niet durf te fietsen en ten tweede omdat ik daarom dus geen mooie fiets kan hebben. te gevaarlijk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s