jump to navigation

Duiken op Madeira december 29, 2009

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

Ik duik er even tussenuit...


BLUP!

Vier jaar geleden toog ik met mijn kinderen naar Midden-Amerika.
Daar heb ik letterlijk -mijn grenzen verlegd-. Tijdens onze tussenstop in New York sliepen we in een mooi hotel nearby 5th Avenue. Om een paar weken later onder een plastic golfdak in een youthhostel wakker te worden van de leguanen die over het dak liepen. En me te wassen onder een pisstraaltje in een douche waarin het putje de haren van de Amerikaanse giechelpubers in de kamer naast ons nog zaten. Ach, een mens verlegd inderdaad zijn grenzen. Zo ben ik achterop een four-wheel drive motor door de rimboe van Nicaragua gecrossed. Om tot mijn knieen in het water in de plotseling opkomende vloed te stranden. Maar daarover, ooit, meer.
Eindpunt van de reis was een soort bounty-eiland in Honduras, alwaar de kinderen hun duikbrevet zouden halen. Moeder zou met een boek in de zon de kinderen rustig en bemoedigend toeknikken.

Halverwege besloot deze moeder anders. Was ik als kind al niet een echte waterrat geweest? Had ik niet ademloos alle uitzendingen van Jean-Jacques Cousteau bekeken? Was Flipper niet toentertijd mijn allergrootste held? Zo moeder besloot: ik ga OOK mijn duikbrevet halen.

Toen ik dit besluit aan mijn kinderen meededeelde zei mijn allerliefste dochter: “Jij duiken? Mam, je kunt nog niet eens zwemmen.”
Dit was natuurlijk olie op het vuur voor mij.

Standvastig ging ik aan de slag. Liep topzwaar met de zware bepakking van duikpak, gewichten en duikfles wankelend van de boot en liet me achterwaarts het water in tuimelen. Leerde hoe: ‘klaren’ moet. Ging als een pingpongbal door het water, van hoog naar laag en van laag naar hoog, omdat ik het ontluchten niet door had. Haalde mijn theorie door af te kijken bij mijn kinderen.

Beleefde mijn derde duik, en zag… en zag… En er kwam een intens vredig, bijna hemels gevoel over mij. Een diep innerlijk besef: ‘Dit heb ik mijn hele leven al willen doen.’

Sindsdien heeft het duiken mij dus niet meer losgelaten. Maar het kwam er niet meer van.

Nu dus wel..

Want ik ben op duikvakantie naar Madeira.

Ik duik dus even onder op Madeira zeg maar. Om op 31 december in Amsterdam weer op te duiken. Ik wens u alvast hele fijne feestdagen. En een verfrissend 2010. Mijn dochter is nu overigens hartstikke trots…

Marij http://www.marijsloothaak.nl

Reacties»

1. Gurdjieff - januari 2, 2010

Jij bent me d’r eentje…..

2. marijsloothaak - januari 2, 2010

Dank!

3. http://www.linkstress.com/story.php?title=sinterklaas-als-metafoor-voor-content-marketing - december 13, 2012

It’s hard to come by well-informed people for this topic, however, you sound like you know what you’re
talking about! Thanks


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s