jump to navigation

Mijn dochter woont nu in Valencia… januari 8, 2010

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

“>Rosa op schiphol
Ja, dat krijg je ervan. Als je behept bent met het reisgen, zeg maar. Als je een liefhebber bent van verre landen, bijzondere mensen en nieuwe spijzen. Van fascinerende vergezichten en onbekende geuren… Kun je niets aan doen. Het is je lot. Na ja, het brengt je ook ergens. Dankzij dat reisgen zat ik dan ook al op mijn 19e vier maanden in Israel, en daarna een jaar in Parijs. Ben ik niet slechter van geworden.

Maar ja, dat vermaledijde reisgen is natuurlijk ernstig erfelijk. Leuk. Want nu zit ik als moeder met de gebakken peren. Studeerde zoon Joris vorig jaar een half jaar in Parijs, nu is dochter Rosa naar Valencia, voor een cursus Spaans van drie maanden.

En zit ik weer met het lege nestgevoel.

Maar Valencia geeft mij weer de kans om een tripje naar die stad te maken. Of twee. Met natuurlijk de illusie hiermee een oogje in het zeil te kunnen houden. Eet je wel goed kind? En drink je niet te veel Sangria enzo? Houden de mannen hun handen thuis?

Het aller-allerergste voor deze moeder is dat Rosa daarna, weliswaar met twee vrienden, aan een reis begint door Argentinië, Chili, Peru, Guatemala, Belize en Mexico. Met ook nog even een tussenstop in New York.

En nu heb ik nachtmerries over hitsige Spanjaarden, hete Mexicanen met sombrero’s om nog maar niet te spreken van vunzige besnorde Argentijnen.

EN ZE IS NOG BLOND OOK, DAT IS HET ERGSTE!

Gisteren hebben we Rosa naar Schiphol gebracht. Ze werd uitgezwaaid door een tiental vrienden. Tuurlijk vond ze het vreselijk eng. We hebben stoer gedaan, gelachen en gehuild.

Soms is het best heel moeilijk om moeder te zijn…

Marij http://www.marijsloothaak.nl

Reacties»

1. erna marcus - januari 9, 2010

mijn dochter ging gelukkig na de middelbare school in amerika, naar amsterdam om nederlands te leren. keurige cursus aan de uva. voor haar was dat het grote avontuur op 17jarige leeftijd, voor mij ging ze gewoon naar huis. die tocht van jouw rosa is best veel enger! laar haar vooral een eigen reisblog bijhouden dat is erg goed voor de dagelijkse routine en zo kan ze ook vanuit de meest piepkleine gehuchten in de andes nog naar huis internetten!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s