jump to navigation

Oranje! juni 25, 2010

Posted by Marij Sloothaak in Eten en drinken, Fun, Gedichten, kinderen, Politiek, Reizen, Uncategorized.
trackback

Is me er toch eentje in mijn boodschappen-
tas geslopen. Ik had nog zo tegen de juffrouw gezegd dat ik hem niet in mijn huis wilde. Sneaky lag ie oranje te wezen tussen de sinaasappels. Een Beessie van Albert Heijn.

Niet dat ik iets tegen voetballen heb. Welnee. Ik ben zelfs een aantal keren met mijn kinderen naar Ajax in de Arena geweest. Na een tijdje vroegen ze of ik alsjeblieft ergens anders wilde gaan zitten. Ze geneerden zich voor mijn geloei bij elke gemiste goal en voor mijn gejuich bij iedere treffer.

En ik ben chauvinistisch genoeg om te willen dat Nederland wint, natuurlijk. Ik wil alleen geen Beessies of ander ongewenst voetbalongedierte in mijn huis. Noch wens ik mij te hullen in een oranje T-shirt. Maar voor de rest hou ik er wel van; zo met z’n allen één doel nastreven. Letterlijk dus.

Wij Willen Winnen!

En dan vind ik het heerlijk om in zo’n grote stad als Amsterdam te wonen. Waar al vanaf 4 uur gistermiddag de opwinding voelbaar was. Spanning. Een soort blijde verwachting. Het eerste oranje verscheen op straat.
Café’s lieten hun vlaggetjes wapperen en adverteerden met: ‘Gratis haring bij elke goal voor Nederland.’

Bier en haring in de supermarkt uitverkocht. Holland.

Ik stond voor de keuze de wedstrijd te gaan zien in societeit De Kring of thuis op de bank. Ik koos voor het laatste. Kon ik lekker op mijn gemak loeien. Of juichen. Mijn afgelopen week en aanstaand weekend zijn bovendien al zo gevuld, dat een avondje couchpotato spelen wel eens nodig was. En toen wonnen ze nog ook. Met die prachtige goal van Robben-Huntelaar.

Ik heb gejuicht. Te hard. En heb het Beessie bij zijn lurven uit de vuilnisbak opgeduikeld. Hij had het verdiend. Oranje!

Reacties»

1. Arthur - juni 25, 2010

Hier wel beestjes, ze zitten op de tv !:):)
Als ik naar je foto kijk dan denk ik
“alo alo”This is i Marij ! ” 🙂

2. ernamarcus - juni 25, 2010

mooie zomerse foto marij. ik heb je ook even gemailed vanwege je vraag over wintermanskaffee. wij zijn gewoon open en ondertussen al 25 dagen en blogjes verder dan de opening dus. rond 31 mei…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s