jump to navigation

Waar gáát het over! september 17, 2010

Posted by Marij Sloothaak in Eten en drinken, Fun, Gedichten, kinderen, Politiek, Reizen, Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Ik begrijp er helemaal niets van. Volstrekt niets. Nu is het voor een columnist of een eenvoudige blogger zoals ik nooit makkelijk om aan een onderwerp te komen. Een onderwerp dat scoort. Ik blog sinds december 2008. Ik blog over actuele onderwerpen, opinie of ik tutter gewoon maar wat aan. Soms denk ik: waar doe ik het voor. Héb ik me daar toch een leuk onderwerp plus een énige foto: geen hond die het leest. Bezoekersaantal blijft steken op 50 per dag.

Hoe vaak ik ook kijk, méér wordt het niet.

En ben ik een keer helemaal radeloos, en haal ik een oude koe van stal: bezoekersaantal TORENHOOG! Zoals bijvoorbeeld mijn vorige blog: ‘Aandachtsverslaafd.’ Waar komen ze allemaal vandaan, die honderden? Zijn het de zoektermen of het onderwerp? Toeval, of ben ik eindelijk ontdekt? Enfin, voer voor psychologen.

Vanochtend was ik op een ontbijtsessie vanwege de heropening van Sociëteit De Kring. Bij een croissantje en een krantje konden we horen wat een aantal prominenten van de wereld vonden. Ondermeer Barbara Beukering, Theodor Holman, Hanneke Groenteman en mijn grote voorbeeld: Aaf Brandt Corstius spraken over Kring en krant.

Het ging erover welke kranten ze lazen. Aaf begint met de papieren Volkskrant en NRC next. Daarna leest ze een groot aantal digitale kranten.Trouw, NRC, The New York Times, en nog wat ‘buitenlanders.’ Niet, dat ze deze kranten nou echt spelt, maar meer ter inspiratie voor haar stukjes. En ze probeert zoveel mogelijk te laveren tussen opinie-actuele- stukken en persoonlijke verhalen.

Kijk, daar heb je nou wat aan, aan dat laatste. Ik gloeide van trots. Want dat doe ik ook.

Het leuke van columniste voor de Volkskrant zijn, is, dat ze door méér mensen gelezen wordt. Dat merkt ze aan de reacties op straat.

En een schrijver leest om gelezen te worden.

Kijk, dat bedoel ik nou. Dat wil ik ook. Daarom blijf ik naarstig op zoek naar onderwerpen die mijn bezoekersaantal omhoog stuwen.

Misschien dat de woorden: ‘Gratis Sex’ helpen om meer hits te krijgen? We zullen het zien. 

Een heel verhaal. Maar ondertussen weet ik nog steeds niet waar deze blog nu eigenlijk over gaat.

Marij Sloothaak

Reacties»

1. Arthur - september 17, 2010

Geachte Mevrouw Sloothaak,
Vergeet niet eens op Uw smoelenboek site te kijken(FB)
Succes met het tellen van de hits !!
En ik blijf zeggen “Vooral doorgaan “!:)

2. Gurdjieff - september 18, 2010

Bezwangerd door radeloosheid denkt u oude koeien in een stál te vinden, alinea 2? En wat zou, g’morrege mevrouw Sloothaak, u in onderhavige gemoedsstemming uit de sloot halen dan? Een oud paard? Nou, komop zeg, schud uw kennis van de Nederlandse gezegden eerst eens ff flink op voordat u ze te blogge brengt, willu! Stelt u zich voor dat uw grote voorbeeld, die Aaf Corstius deze koeiefout onder ogen krijg. Ze Brandt u instant af kan ik me zo voorstellen. Leer mij de Brandt Corstiussen kennen, poe… Zo zult u natuurlijk nooit mogen aanschuiven bij dat prominenten theekransje van haar, een ambitie die ik wel degelijk tussen en onder en boven en achter en door uw geblog heen lees, freule!

Ik zal het nog één keertje door de vingers zien mevrouw, genegen het erop te houden dat u al wijd en breed met uw aandachtsgeilheid bij het (hopelijk) TORENHOGE aantal hitten n.a.v. die ‘Gratis sex’ zat/lag weg te doezelen (Trouwens, wat een wel heel pardoese verlegging van uw (kuise) grenzen. Zó radeloos hitsig naar hitten? Bezint eer ge begint hoor.) Maarrrr, nog één zo’n koeieslip of uw fingers en u kunt deze jongeheer wat betreft hitten op uw blogs, alsmede eventueel redacteur van uw eventueel uit te geven boekwerk op uw hitsige buik schrijven. Probeer dan maar, als het met uw blogjes níet lukt en u blíjft het perse willen, op slinkse andere wijze dat prominenten kransje binnen te dringen en uw grote voorbeeld te strikken uw fouten te corrigeren. Alaaf!! (3x)

Uw Gurdjieff

3. marijsloothaak - september 19, 2010

Geachte Gurdjieff,
wie u ook bent.
Ik heb -soms- genoten van uw bijdragen.
Maar daar ik de toets van uw kritiek blijkbaar niet kan doorstaan,
wens ik u veel plezier met andere bloggers.
Marij

4. Gurdjieff - september 20, 2010

Lieve Marij,

Sóms genoten van mijn bijdragen? Ja, net het leven zelve. Je blogte het zelf al: up en downs. En reacties die je graag hebben wilt op je eigen zieleroerselen open en bloot op het internet, ja, die kan je nou eenmaal niet zelf schrijven. Overgeleverd aan. Hart onder je riem (zonodig): alles is relatief en gaat op den duur weer voorbij zelfs. Ik bedoel, waar gáát het over…

De toets van míjn kritiek? Ik heb slechts oprecht en met toewijding de partituurtjes van de deuntjes van de loftrompet die er door jóu en anderen óver jouw bezigheden als (brood)schrijver worden afgestoken op je website -veel fantasie/mooie stijl/uitmuntende(Ned.) talenkennis/creatief/veelzijdig/humor/gedreven- proberen op te snorren, omdat zoiets nou eenmaal simpelweg mijn interesse wekt, hobby schrijver (en beroepsmusicus…) die ik ben. Da’s alles. En, wees eerlijk, je vroeg er om.

Ik zal je verder met rust laten. Veel succes én plezier met je schrijven en dichten!

Ave,

Jan

5. marijsloothaak - september 21, 2010

Toch jammer. Ik zal je virtuositeit missen…

Gurdjieff - september 22, 2010

Je bent op zoek naar een collega? ‘Geweldige werkplek beschikbaar voor freelancer aan de Keizersgracht in Amsterdam’, volgens een tweetje van toi op twitter. Kan deze virtuoos wellicht iets voor je betekenen?

6. Marij - september 22, 2010

Ha, ha… dank. Vandaag is er een enthousiaste kijkster geweest. Maar ik hou me aanbevolen, moi.

Gurdjieff - september 22, 2010

Ha, ha….dank. Je houdt je aanbevolen? Nou, ik ook! Mijn ‘sollicitatie’ op je free lancer’s tweetje was serieus bedoeld. Misschien wat meer info over een en ander naar mijn mailadres?

Vriendelijk groet,

Jan


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: