jump to navigation

Trappenstrijd oktober 14, 2010

Posted by Marij Sloothaak in Eten en drinken, Fun, Gedichten, kinderen, Politiek, Uncategorized.
trackback

Ik ben aan het verbouwen. Nu ik heb besloten dat ik voorlopig hier in de Baarsjes blijf wonen, moet alles anders. De muren gingen van oker naar wit. De vloer krijgt parket. Ik heb vijf zakken kleding meegegeven aan de hulp. En heb ook nog vier zakken herinneringen bij de vuilnis gezet. Dat lucht op. Ondertussen kijk ik met een schuin oog naar mijn keuken en badkamer. Róde keukenkastjes zouden het erg goed doen in mijn kleine Amsterdamse keuken. Maar eerst moet nog dat conflict beslecht worden.

Het gemeenschappelijk trappenhuis.

Voor Amsterdamse begrippen beschikt het pand over een zeer ruim, licht, trappenhuis. Maar dit trappenhuis was bekleed met vijftien lagen onbestemde vloerbedekking. Volgens mij lag het er al sinds bouwjaar 1907. Slordig, onverzorgd, vies. Elke keer als ik de sleutel in het slot stak overkwam mij een lichte somberte. Daar, op 2-hoog was het goed. Eerst nog even sombertjes door de loopgraven ploeteren.

Die trap moet dus nieuw. Netjes, verzorgd, schoon. Het eerste dat ik heb gedaan, is samen met een vriend die stinkende meuk eruit trekken. Daaronder vandaan kwam een prachtige plankenvloer. Likje verf, lopertje d’r op, klaar!

Nu ben ik verstrikt in een verhitte trappenstrijd. Want mijn huisbaas vindt dat de huurders verantwoordelijk zijn voor de trap. Nee, vind ik. Ik heb het opgezocht. De huurders zijn verantwoordelijk voor de traploper oftewel de trapbekleding maar niet voor de trap zelf. Kijk, die traploper kan ik meenemen als ik verhuis, maar die trap: nee, laat maar.

Het is niet te geloven. In de strijd om een trap. Dagelijks minstens twee telefoontjes en een mailtje wijd ik eraan. Ik heb me er nu volledig ingebeten. Ik heb zelfs bijgaande foto naar de huisbaas gestuurd om te laten zien hoe erg de trap eraan toe is. En nu moet ik mijn vingers bedwingen om de huisbaas niet met naam en toenaam in deze blog te typen. Nee, dat zou te vilein zijn. Niet chique. Hoewel… een blog: ‘Trappenstrijd 2’ behoort ook tot de mogelijkheden.

Te flauw. Kom op huisbaas. Kom op met die trap.

Reacties»

1. Frits - oktober 16, 2010

Trap die huisbaas eruit!

2. vanessa - november 22, 2010

En we zijn zulke nette huurders. Schande!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: