jump to navigation

Een jonge Mug november 3, 2010

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback
Mijn vriendin Joyce heeft een adviesbureau ‘White Wing Communications.’  Dit bureau is gespecialiseerd in het helpen oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Een loffelijk streven. Toen zij mij dus uitnodigde voor de presentatie van een jongereneditie van Mug Magazine was ik van de partij.

Joyce van Dijk, Pieter Hilhorst, Marij Sloothaak, Joop Lahaise

 Het eerste exemplaar van het magazine werd in de hippe Supper Club in Amsterdam feestelijk overhandigd aan GroenLinks wethouder Andrée van Es. Mug Magazine is een magazine, onder hoofdredactie van Joop Lahaise,  voor mensen met ‘een kleine beurs.’ En daar horen steeds meer jongeren bij, jammer genoeg. De strenge bezuinigingen van dit kabinet  en de krappe arbeidsmarkt stemmen niet vrolijk, voor deze jonge doelgroep.

Tekenend is voor mij de cartoon van Peter van Straaten in dit Mug Magazine. Je ziet twee jongeren in bed liggen; een vader staat er nors bij. De jongen zegt: “Ja, jullie hadden het makkelijk. Jullie hadden werk!”

Om even stil van te worden…

Vandaar dat jongeren voor deze editie pen, fototoestel en webredactie ter hand namen, onder de eenmalige hoofdredactie van columnist en presentator Pieter Hilhorst. Het resultaat is een frisse inkijk in wat jongeren in Amsterdam bezig houdt. En dat zijn, onder meer: het kraakverbod. En: rondkomen.  Ook lezen we een verhaal over het fietsdepôt in Amsterdam en over de Amsterdamse straatdichter Laser 3.14. Een artikel met de kop: ‘Minima, jongeren, migranten en laagbetaalden gaan het voelen.’ Al met al een gevarieerd geheel.

Het is, zoals Pieter Hilhorst in zijn redactionele inleiding schrijft: “Een afwisseling van artikelen over onzinnigheid en eigenzinnigheid.”

Ik vind het inspirerend, dit Mug Magazine. Het is gratis verkrijgbaar bij o.m. stadsdeelkantoren, sportcentra, supermarkten, R.O.C ’s en ziekenhuizen. Kijk ook op: www.mugweb.nl

Marij Sloothaak

De jongerenredactie en wethouder Andrée van Es

Foto’ s John Melskens

Reacties»

1. Gurdjieff - november 5, 2010

Voorstel reclameslogan, dames:

‘Mug, een Dijk van een Magazine. ReJoyce!!’

(Copyright: Gurdjieff, The Netherlands)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s