jump to navigation

Hij was er weer… november 8, 2010

Posted by Marij Sloothaak in Fun, Gedichten, kinderen, Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Hij woont in een klok. Als Tijdgeest heeft hij de jaren en de verhalen aan zich voorbij zien tikken. Tik, tak, tik, tak… Hij zag de dans van de Witte Wieven. Was getuige van duelerende ridders op de Bloedheuvel. Hij waarschuwde Roodkapje voor de wolf. Tevergeefs. Redde een kind van de lavastroom in Pompei. Hij zag de piramiden gebouwd worden en de Taj Mahal.  De Tijdgeest zag liefdes opbloeien en uitdoven. Zag, hoe Julia de dolk ter hand nam. Later, veel later, zag hij hoe het meisje Frank haar dagboek schreef. En hij zag de eerste man op de maan. Ook zag hij hoe vliegtuigen de wolkenkrabbers doorkliefden. Want de Tijdgeest kent alle verhalen.

Hij kent ook jouw verhaal. Zonder dat je het hem ooit vertelde. 

Hij was er weer. Op 24 oktober waarde hij door het land. Op zorgvuldig geselecteerde locaties van Staatsbosbeheer vertelde hij zijn verhalen. Van Limburg tot Terschelling en van Zwammerdam tot Elswout.Terwijl de zilveren herfstdraden glinsterden in de zonnestralen en de gouden bladeren de grond bedekten stonden de kinderen met open mond te luisteren. Terwijl de laatste regendruppels drip, drap, drupten op het lover wreven ze over hun armen met kippenvel.  

Ik was er ook. Want ik heb een geheim verbond met de Tijdgeest. De Tijdgeest kan wel heel goed vertellen, maar niet zo goed schrijven. Daarom heb ik alle Nederlandse mythen, sagen en legenden voor hem opgeschreven. En u kunt onze verhalen beluisteren via de volgende link:

http://www.buitengidsvoorkids.nl/tijdgeestflash/index.html?keepthis=true&tb_iframe=true&height=660&width=500

Vul de volgende code in: 241010. En u krijgt toegang tot een woud aan verhalen…

www.marijsloothaak.nl Marij

Reacties»

1. Gurdjieff - november 10, 2010

Heeft me daar die schrijfbarbaar Vadertje Tijd ff mazzel met uw zo habiele pennenstreken Moedertjelief!! Zó habiel trouwens dat ze ook die vermaledijde eroderende tánd van Vadertje zullen doorstaan?

Stelt u zich trouwens eens voor moe, in het geval dat: miljoenen hitten per dag op uw blog, ergo, de literaire wereld in letterlijk en figuurlijk al haar geledingen aan uw voetjes, tijd op de hielen en derhalve amechtig smekend haar zo snel mogelijk in te wijden in uw esoterische schrijfgeheim. Onstervelijkheid voor haar eígen pennenvruchten en dus eeuwige roem vanwege!

Om met Bach dan te spreken (zingen), cantate BWV 159, mams: Es ist vollbracht. Halleluja!

2. ernamarcus - november 17, 2010

oh wat een mooie geschreven blog weer. mag ik deze link doorgeven aan onze kring op wintermanskaffee? er zijn er vast wel die er plezier aan hebben!

3. Marij - november 20, 2010

Nstuurlijk, Erna. Dank voor je compliment!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: