jump to navigation

Ga gewoon eens shoppen in je eigen kast! februari 25, 2011

Posted by Marij Sloothaak in Fun, Mode.
Tags: , ,
trackback

Jasje 6 jaar oud, broek idem, T-shirt Zara

Ik hou niet van shoppen. Bleuh. Ik koop kleren omdat het MOET. Ik  MOET een nieuwe jas omdat het winter word.  Ik MOET een mantelpakje voor die belangrijke zakelijke afspraak. Of ik MOET een nieuwe jurk voor een optreden van het Kleine Keizer Koor. Schoenen MOET ik nooit, nee. Die komen vanzelf mijn richting op marcheren. MOET ik bijvoorbeeld een nieuwe jas, dan kom ik vrolijk met nieuwe schoenen thuis. En MOET ik een bikini dan kan ik die laarzen echt niet laten staan. Maar kleding kopen? Winkel in, winkel uit? Vreselijk.

Alleen al dat grote aanbod in die winkels. Raak ik lichtelijk van in paniek. Dat nodeloze gezweet in zo’n pashokje. De desinteresse van het winkelpersoneel. De angst weer met een miskoop thuis te komen. Pffff… Ik háát shoppen. En dat is erfelijk, ben ik bang. Mijn dochter haat het ook. En onlangs zou ik een winterjas met mijn zoon gaan kopen. Na drie winkels hield hij het alweer voor gezien. Die van vorig jaar kon best nog wel een jaartje mee.

Als u nu een kijkje in mijn kledingkast neemt denkt u beslist: “Dat mens liegt dat ze barst.” Want natuurlijk zit die kast propvol. Maar ik kan het uitleggen. Dat zijn oude kleren. Van jaren her. Die heb ik allemaal verzameld. Echt.

Nu MOEST ik laatst iets nieuws voor een feest. Maar ik trok het niet om te gaan shoppen.Kauwgumkauwende verkoopsters trokken aan mijn geestesoog voorbij. Ik voelde al hoe mijn rug aan zou voelen na een half uur winkelen. Ik trok het echt niet.

Toen ben ik thuis gaan shoppen. In mijn eigen kast. Alle kleren heb ik op mijn bed gegooid. En alles wat maar enigszins bij elkaar kleurde bij elkaar gelegd. Geweldig! Onder een te korte zwarte jurk past prima die rode rok. Een rood hemdtruitje erbij en het leek wel Cardin. Dat H&M rode jasje met die zomerjurk; om door een ringetje te halen. Die oude grijze ballonrok met die suffe paarse trui: Dior kan er een puntje aan zuigen! Mijn ‘petite robe noir’ met die ketting kan weer jaren mee.

Nu ben ik helemaal gelukkig. Voortaan ga ik shoppen in mijn eigen kast. In kledingwinkels kom ik niet meer. Alleen als het echt MOET.

www.marijsloothaak.nl

Reacties»

1. Arthur - februari 25, 2011

“Niets om aan te trekken”
Goeie titel Marij, dat gaat je de nodige hits opleveren.!
Ik wist niet hoe gauw ik naar je site moest hollen!:)
Goed weekend!

De meelezende mede Amsterdammer.

2. Judith van Slingerlandt - februari 27, 2011

Jee Marij, met zo’n fantastisch lijf moet kleding kopen JUIST een feest zijn…..

3. marijsloothaak - februari 27, 2011

Wauw, dank Judith. Maar ik heb dr nu eenmaal een hekel aan…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: