jump to navigation

Het Nederlandsche lied april 6, 2011

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

Zingen… het heerlijkste dat er is. En je hebt je instrument altijd bij je. Dat scheelt. Zo ken ik iemand die harp speelt… 

Ik  zing in alle toonaarden. Maar blijf toch het liefst in de wat hogere regionen. Ik zing uit volle borst, in maar liefst TWEE koren. In het koor van sociëteit de Kring (40 vrouw/man) en in het Kleine  Keizer Koor (14 man/vrouw).  Vooral dit laatste koortje stelt mij voor uitdagingen.  Vorig jaar brachten wij een Russisch repertoire. Dit jaar een Italiaans. En volgend jaar wagen wij ons voor de afwisseling eens aan het Nederlandsche Lied. Mensch durf te leven!  

Dat zit zo: één van onze bassen is Nico Knapper. Voorheen regisseur van o.a. Zeg eens Aaa en Oppassen, regisseur en producer van o.m. Jasperina de Jong, Ramses shaffy en Liesbeth List, en vroeger en ook thans chansonnier van het Franse én het Nederlandse lied.  

Nico voert sinds jaar en dag een pleidooi voor het ‘Betere Nederlandse lied.’ Liedjes die zowel qua tekst en muziek interessant zijn. Met o.m. Herman van Veen en Ramses stond hij hiervoor al op de barricaden. Deze schone kunst beoefende hij ook vroeger in zijn ‘Werkwinkel’ waar zangers, tekstschrijvers en componisten elkaar konden ontmoeten en inspireren.  En dat doet hij nu ook met ons, het Kleine Keizer Koor.

Maar zo’n klein koor heeft maar een klein bereik… Daarom, op 18 mei, in sociëteit de Kring: Het Nieuwe Lied. Een groep twintigers die goede, aanstekelijke liedjes schrijft en zingt in het Nederlands. ‘Ze leggen de ziel van de mens bloot met hun ‘oude hits’ en spiksplinternieuwe liedjes. ‘Een rijk aanbod van bijzondere theaterpersoonlijkheden en een bonte mix van stijlen bezorgt u een kleurrijke en onvergetelijke avond.’ Het Nieuwe Nederlandse Lied. Wat wilt u nog meer.  Aanvang 20.30 uur. Komt allen. Want zingen… het heerlijkste dat er is. Ook om lekker naar te luisteren.

(De Kring is een besloten sociëteit. Maar als u mijn naam noemt bij de receptie bent u van harte welkom.)

Verdienen deze columns een boekuitgave? Koop een aandeel in mijn boek! Bij 2000 aandelen wordt het uitgegeven!  http://ning.it/eRT4uF. Wéér 100 aandelen verkocht!

www.marijsloothaak.nl

Reacties»

1. Klazien - april 7, 2011

`Hoy Marja zingen is heerlijk en ook een positieve energie die het negatieve denken van nu door de trillingen afbreekt Heb je al een stukje in mijn boek gelezen. Ben nieuwsschierig wat je er van vind. nou je steekt hoop ik veel mensen aan om te zingen. Groetjes klazien niet mijn echte naam hoor maar wil ik even nog voor mij houden. Vanwege het gevoelige onderwerp op het moment helemaal.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s