jump to navigation

Een kleine hel juni 6, 2011

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

Vanochtend dacht ik even dat ik in de hel wakker werd. Een huilend, jankend, snerpend geluid kierde door het open raam van mijn slaapkamer binnen. Snel een kamerjas aangetrokken en met slechts één contactlens in tuurde ik loensend naar buiten. Daar! Ze namen onze fietsen mee! Dieven? Rovers? De georganiseerde misdaad?

Nee, de gemeente Amsterdam.

Ik herinnerde mij nu de borden. ‘Renovatie Admiraal de Ruyterstraat.’ Verwijder uw fietsen. Niet verwijderde fietsen worden losgesneden en naar het terrein van de Afac gebracht. http://www.afac-amsterdam.nl/. Doorgeknipte sloten worden niet vergoed.

Een hele aanhanger vol met fietsen staat voor mijn deur. Met een soort demonische zaag met blauwe steekvlammen snijden ze de sloten van onze fietsen door. Koortsachtig speur ik op de aanhanger. Zit mijn Groene Fiets er tussen? Actie! Ik sta al met één been in een spijkerbroek. Dan valt het kwartje opeens. Ze doen de komende maanden alleen de óverkant van de straat, mijn fiets mag voorlopig blijven staan. Een opluchting. Maar toch. Het is toch te gek voor woorden dat ze zómaar even je fiets wegbranden van je stoepje?
En renovatie? Dit is al de derde keer in de acht jaar dat ik hier woon. Gezellig, ik weet wat dat inhoudt. Dat betekent: ’s ochtends om half 7 wakker worden van je eigen vullingen die in je kiezen rammelen door de drilboor. Dat betekent: gezellig op hoge hakken je een weg banen door een woud van hitsige stratenmakers en een woestijn van zand. Of, als het regent: door een Amsterdams moeras. Dat betekent geen parkeerplaats voor mijn Gouden Koets. Dat betekent geen tram. Gék word ik ervan. Na, ja. Positief denken. Mijn Groene fiets staat er nog. In deze kleine hel.

Klojo’s…                                                                                http://www.marijsloothaak.nl

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: