jump to navigation

Mijn tasje juni 19, 2011

Posted by Marij Sloothaak in Eten en drinken, Fun, Uncategorized.
Tags: ,
trackback

Ik ben aan het noodlot ontsnapt. Twee weken geleden kocht ik een nieuwe handtas. Super mooi. Camelkleurig. Van zacht, mat glanzend leer. Met overal handige ritsjes. Het tasje ruikt heerlijk naar kwaliteitsleer. Wat was ik blij met mijn nieuwe tasje! Maar het aller-geweldigst aan mijn nieuwe tasje vond ik het aparte vakje voor mijn telefoon. Dat zat bovenop, aan de buitenkant. Puff… eindelijk was het gedaan met het hysterisch zoeken naar mijn telefoon. En dan natuurlijk altijd weer net te laat de telefoon vanonder mijn poederdoos, lippenstift en tissues vissen. De belangrijke klanten en spannende afspraken die ik daardoor gemist moet hebben! Nee, voortaan zou ik heel beheerst mijn telefoon uit het-handige-vakje-bovenop plukken. Zoals het een volwassen vrouw betaamt.

Met mijn verse tasje trots om mijn schouder nam ik een week geleden de sneltram naar Amstelveen. Mijn moeder moest beslist mijn nieuwe tasje ook zien! In de tram zat ik een beetje voor me uit te staren, met mijn gedachten in de wolken, en af en toe een beetje down-under ook. Plots werd ik wakker. De tram was half leeg. Waarom stond deze man dan zo dicht tegen mij aan? Toen zag ik het: deze man had het op mijn telefoon in het-handige-vakje voorzien!

“Ik heb je in de gaten!”, siste ik. En weg was de griezel. Nog nahijgend bedacht ik dat het misschien tóch niet zo handig is; een handig-vakje-bovenop. Maar ik gaf het het voordeel van de twijfel, zózeer was ik gehecht aan mijn nieuwe tasje.

Maar nu ben ik gisteren opnieuw aan het noodlot ontsnapt. Toen ik de vieze harige hand van een enge man op weg naar mijn tasje-met-het-handige-vakje-betrapte. In een primaire reactie schreeuwde ik: “Sodemieter op, idioot!” Schielijk ging de man er vandoor in de drukke tram. Daarna zat ik nog een kwartier met hartkloppingen en hyperventilerend te bedenken wat er allemaal had kunnen gebeuren. Messen? Wurging in een volle tram? Revolvers misschien? Wapenhandelaars en drugscriminelen die mij tot thuis zouden vervolgen?

Ik besloot: Dit was mijn tasje niet waard. Mijn leven voor een tasje? Nee.

Nu ligt het tasje bij het grof vuil. Maar ik overweeg nu naar beneden te gaan en het tasje voorgoed te vernietigen. Het ritueel te verbranden of zo. Voor het geval een Morgenster het tasje oppikt en het trots over zijn of haar schouder hangt. Want het is gewoon levensgevaarlijk, mijn nieuwe handtasje. Zo zie je maar. Het noodlot kan in een klein tasje zitten.

www.marijsloothaak.nl

PS: Las net op Twitter dat iPonejatters een nieuwe truc hebben; ze bedekken je telefoon met een kaart van de stad als je op het terras zit, vragen de weg, en pikken dan razendsnel je iPhone. Georgina Verbaan is er te nauwernood aan ontsnapt! U bent gewaarschuwd!

Reacties»

1. Klazina - juni 26, 2011

Hoy Marja ja zo zie je wat oorzaak en gevolg inhoud. Die harige griezel is misschien het gevolg van drugs ouders of het gevolg van onze onnadenkende regering. Want het schijnt dat nadenken daar moeilijk is. Weet je waar dat van komt omdat ze het belangrijker vinden om in een debat een ander slimmer af te zijn.

Dan werkelijk te kijken waarom er tegenwoordig zoveel geweld is dat jij met hyperventilatie in de bus zit. Ik heb nog steeds geen reactie van je of weet of je mijn boek gelezen hebt. Maar goed God heeft niet nodig ons te straffen om dat wij er zelf zo goed in zijn. En omdat we hier gedwongen worden van geld te houden inplaats van elkaar.

Alles heeft een oorzaak en een gevolg, en zolang er niets aan de oorzaak gedaan word blijf je met de gevolgen zitten. Maar ik vind wel dat je het hilarisch uitlegt vind hem wel leuk zolang je niet werkelijk de gevolgen krijgt die je opsomt.Nou hoor graag eens persoonlijk van je. groetjes Klaziena….!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: