jump to navigation

Het Nieuwe Lied november 8, 2011

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

Met de singer- songwriters van 'Het Nieuwe Lied'

Ik ben fan. Nu gebeurt het niet zo vaak meer dat ik fan ben. Maar nu wel. Ik ben fan van het bijzondere singer/songwriters collectief ‘Het Nieuwe Lied.’ Een groep zeer talentvolle twintigers die fantastische Nederlandse liedjes zelf schrijft en op het podium brengt. Enige tijd geleden mocht ik ze presenteren tijdens een door Nico Knapper georganiseerde ‘Chanson Salon.’ En was meteen verkocht. Want wat een talent. Wat een ambitie en enthousiasme. Zelfgeschreven liedjes, die orgineel, treffend, humoristisch of ontroerend maar altijd ‘raak’ zijn. Mooie mensen, die net zo makkelijk de gitaar pakken of achter de piano gaan zitten. En vervolgens met bijzondere stemmen hun eigen teksten vertolken.

Eefke den Held richtte eind 2009 het collectief Het Nieuwe Lied op. Zodat een aantal Nederlandstalige singer/songwriters hun krachten konden bundelen. Inmiddels bestaat het collectief uit singer/songwriters Eefke den Held, Barbara Blommestein, Johan Goossens, Jan Groenteman, Thijs Maas, Peter van Rooijen, Jesje De Schepper, en Wilko Sterke. Ieder gaat zijn eigen weg in muziek, theater, radio- en televisieland, maar als Het Nieuwe Lied treden ze gezamenlijk op in theaters, cafés, popzalen en op festivals door heel Nederland en Vlaanderen. Elke tweede donderdag van de maand treden ze op in het lieflijke theatertje Het Perron in de Amsterdamse Jordaan.

Ik kan niets anders zeggen dan: KOM! KOM! KOM! Aanstaande donderdag 10 november is je eerste kans. Kom naar Het Nieuwe Lied.

De data van de optredens in 'Het Perron'

En beleef een fantastische, inspirerende avond.

www.hetnieuwelied.nl

www.hetperron.nl

www.marijsloothaak.nl

Foto: Jeanett Gerritsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s