jump to navigation

Een dame in het verkeer januari 18, 2012

Posted by Marij Sloothaak in Fun, Gedichten, Reizen, Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Braaf meisje...Ooit werd ik in een psychologische test o.a. getest op: ‘Bereidheid tot het volgen van regels.’ Hierop scoorde ik best hoog.

Een behoorlijk braaf meisje dus. Bah.

Maar het is wel een beetje waar: ik ben een schijterd. Als ik een politieauto zie, dan bekruipt mij direct een schuldgevoel. Want ze zullen míj wel moeten hebben. Naarstig kijk ik om me heen in de auto. Staat mijn deur open? Of mijn gulp? Ben ik wel APK-gekeurd? Doet mijn remlicht het soms wéér niet? Hebben ze genoteerd dat ik gisteren, even, héél even mobiel telefoneerde? Een zucht van verlichting ontsnapt mij als ze gewoon voorbij rijden.

Eén keer heb ik iets heel aparts meegemaakt. Ik was op zoek met mijn twee TomTommen naar de Hammam hier in Amsterdam. Het regende en er was een weg afgesloten. Ik had al 8 keer rondjes gereden en met een gevoel van ‘God-Zegen-De-Greep’ reed ik een tunneltje door waarvan ik niet zeker was of ik er doorheen mocht. Plots zag ik de koplampen van een motoragent achter me.

Deze keer dacht ik: die is niet voor mij. Ik heb namelijk nog nooit een motoragent achter me aan gehad. Dat doen ze niet bij vrouwen. Dat is meer voor mannen en zware criminelen. Dus ik reed door. Zag ik daar nou vaag met mijn nachtblinde ogen ‘STOP’ staan, voorop de motor? Beslist niet voor mij. Tot op een gegeven moment de motor een spurt maakte en met gierende remmen voor mij stil stond. Met kloppend hart draaide ik mijn raampje open. ‘Mevrouw!”, zei de agent terwijl hij zijn helm afdeed. ‘U heeft zojuist 4 verkeersovertredingen begaan. U reed te hard, u keerde ergens waar het niet mag, u reed door een tunnel die niet toegankelijk is voor wegverkeer, en, het ergste nog, u negeerde een stopsignaal van een politieagent!” In gedachten maakte ik een rekensommetje: bij elke overtreding die hij opnoemde. Overtreding 1: 50 euro, voor overtreding 2: 100 euro. Voor 3: minstens 200 Euro en voor overtreding 4 ging ik misschien wel naar het gevang!

Ik moet de motoragent hebben aangekeken zoals een konijn kijkt in de lichtbundels van een naderende vrachtauto. “Mevrouw!” riep de agent. ‘Wat is er aan de hand!’ ‘Ikke…’ stotterde ik. ‘Was de weg kwijt.’ De agent keek mij enkele tellen aan. En besloot dat ik een hopeloos geval was. Hij zette zijn helm op en zei: ‘Goedenavond mevrouw,’. Hij trapte zijn motor aan en vertrok, mij in verbijstering achterlatend.

Achteraf denk ik dat dit mijn verdiende loon was. Deze agent wist het. Dat ik altijd een braaf meisje in het verkeer ben geweest.

Marij www.marijsloothaak.nl

Reacties»

1. Wouter - maart 18, 2010

Die agent zág het als je het mij vraagt: this lady got the looks…

2. Joris - maart 18, 2010

Haha geweldig verhaal!

marijsloothaak - maart 18, 2010

Dank je, lieve zoon. En het erge is: nog waar gebeurd ook.
Enfin, je kent je moeder.
x

3. Leonard - maart 18, 2010

Wat is het toch heerlijk om een vrouw te zijn! 😉

marijsloothaak - maart 18, 2010

Elk nadeel heb z’n voordeel… 🙂

4. Arthur - maart 18, 2010

Mazzelaar !:):):)

5. erna marcus - maart 19, 2010

ik zie die konijneblik helemaal voor me! wat een heerlijk verhaal. die agent heeft ook mooi thuis gekomen dit verhaal groots verteld geloof ik zeker!
‘ Eindelijk stopte dat mens en toen ik haar precies uitlei’ wat er allemaal fout zat keek ze me aan en toen kon ik toch dat konijn geen boetes geven…”

6. kiki Lohman - januari 19, 2012

Wat ben je daarna gaan doen? Teruggereden? EN wat zijn 2 tom tom en hammamen.. ? Was je nog met Arabieren ook in je auto.? Ik snap er niks van.

7. Marij - januari 19, 2012

Tomtommen zijn twee keer een Tom Tom, weet je wel, zo’n navigatiesysteem. Een Hammam is een Turks stoombad. En Arabieren? Waar haal je die vandaan?

8. ernamarcus - januari 21, 2012

nu valt mij op: waarom heeft die agent je nou niet gewoon de weg gewezen??


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s