jump to navigation

Première Süskind januari 24, 2012

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback
goud

Süskind1942. In het door de nazi’s bezette Amsterdam besluit de joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia’s toenemen en het net zich verder sluit rond de joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held. Een even aangrijpende als adembenemende, waargebeurde geschiedenis.

Süskind wordt geregisseerd door Rudolf van den Berg. Van den Berg maakt al meer dan dertig jaar films en documentaires. Zijn film TIRZA, naar het boek van Arnon Grunberg, ging 30 september j.l. in première. De film was Openingsfilm van het Nederlands Film Festival en is verkozen als Nederlandse inzending voor de Academy Awards in de categorie Beste Buitenlandse Film.

Jeroen Koolbergen, de dirigent van ons Kleine Keizer Koor, is producer van Cadenza Films. En zo kwam het, dat het voltallige koortje werd uitgenodigd voor de première van zijn nieuwste film: Süskind. Ik weet niet hoe het met u is, maar een filmpremière -dresscode: black tie- is niet mijn dagelijks werk. Gelukkig had ik nog wat in de kast hangen. Toen was het genieten. Van al die prachtig geklede, mooie mensen in de Stopera. Stiekem gluren naar de prominenten uit de film- en TV-wereld. Genieten van een prachtige film, met het wonderschone acteerwerk van onder anderen Jeroen Spitzenberger. Even bijkomen van de indringende film, en dan dóór tot in de kleine uurtjes op de after-party. Het was een feest!

Hmmmm… Toch wel jammer eigenlijk, dat filmpremières niet behoren tot mijn dagelijks werk.

De cast op het toneel

Reacties»

1. Andrew Ellington Drasperton - februari 11, 2012

Laat ik het zo stellen we hebben niet gedanst of gefeest, er waren geen strippers en er kwam geen druppel alcohol aan te pas.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s