jump to navigation

In de krant juni 13, 2012

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

Afgelopen zondag had ik de eer en het genoegen bij de uitreiking van de Johan Kaart Prijs te mogen zijn. De Johan Kaart Prijs is een jaarlijkse prijs voor ‘personen die in dat jaar een opmerkelijke prestatie op theatergebied hebben vertoond.’ Nu was er in dit geval eerder sprake van een oeuvreprijs; de winnares van dit jaar is Tineke Schouten.

Deze sprankelende middag in het De La Mar Theater werd gepresenteerd door Brigitte Kaandorp. Ze stak voortdurend de draak met zichzelf, heerlijk! Ze las staccato haar teksten voor: “Zoals een echte presentatrice dat ook doet.” Ook haalde ze voortdurend de feiten door elkaar; Tineke Schouten was volgens haar geboren in 1992. Maar dit euvel weet ze dan weer aan de overgang. De hele middag liep ze hilarisch met een bos veren rond, die ze wel eens fijntjes in Schouten’s reet zou steken. We werden getrakteerd op een leuk programma: Jochem Myjer blies in sneltreinvaart de loftrompet over Tineke Schouten en Sanne Wallis de Vries en Paul Groot brachten een nummer van de musical ‘Adele’.

ENIG! Wil ik naar toe!

Gelukkig werden de veren tijdens de uitreiking gepresenteerd in een grote bos bloemen, en bleef Tineke Schouten dat andere lot bespaard.

Toen was het tijd voor de witte wijn, en werd ik, samen met Annemarie en Rien, vereeuwigd als het ‘schuim der aarde’  voor de rubriek ‘Schuim’ van het Parool.

Het was een topmiddag! (Klik op de foto, dan zie je het hele krantenartikel)

www.marijsloothaak.nl

Lees morgen ook Annemarie Oster’s column hierover op: www.annemarieoster.nl

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s