jump to navigation

Aan tafel! januari 29, 2013

Posted by Marij Sloothaak in Eten en drinken, Gezondheid, kinderen, Uncategorized.
trackback
Keurig naar het voorbeeld het bestek leggen.

Keurig naar het voorbeeld het bestek leggen.

Mijn zoon Joris is voorzitter van de Youth Food Movement (YFM) en mede-oprichter van het Food Film Festival. De Youth Food Movement is een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Maar vooral ook houden ze bij YFM van lekker eten! Lekker én verantwoord. Daarom organiseert de YFM regelmatig Eat-Ins, speciale acties en diners. Afgelopen zondag was er een speciaal benefietdiner in restaurant Merkelbach in Amsterdam-Oost. En ik was vrijwilligster in de bediening. Dat heb ik al eerder gedaan voor ze en ik vind het énig! Ik geniet van al die jonge, enthousiaste mensen die zó bezig zijn met voedsel. Die recepten uitwisselen. Elkaar tips geven. En vooral zo genieten van koken en eten!

Dus huppekee, de platte schoenen aan en ‘au boulot.’  Eerst moesten de tafels worden gedekt. Nu vind ik mezelf best een hele piet voor wat betreft etiquette en tafeldekken. Maar ik heb veel geleerd, afgelopen zondag. Met name over inspringende vorken. Dat is een hele kunst, kan ik u vertellen.

Ik heb genoten van de avond. Van mijn rol die varieerde van gastvrouw, naar bedienend personeel, naar trotse moeder. Waarvan de laatste rol mij toch wel het meeste ligt. Maar ik heb me helemaal zoals het hoort in de horeca, het spreekwoordelijke vuur uit de sloffen gelopen. Zodat je aan het eind van de avond van de ene voet op de andere hupst.

Omdat ik iets ouder was dan de gemiddelde leeftijd van 25 mocht ik om half twaalf al naar huis.

Vorken moeten meer naar het servet en mes aan de rechterkant is schmutzig!

Vorken moeten meer naar het servet en mes aan de rechterkant is schmutzig!

Enne… Natuurlijk heb ik stiekem even overal van geproefd. Van de hashbrown met gerookte appelmoes. De oerwortel met kurkuma. De ravioli met mozzarella, getopt met boter van snijbiet en geserveerd met sinaasappelrasp en salie. Van het jonge Texels lam met schapenworst. En van de millefeuille gevuld met bieten. Maar het meest genoten heb ik tijdens de personeelsmaaltijd van de pompoensalade met sinaasappel. Héérlijk! Ik wil het recept!

22, 23, 24 maart  Food Film Festival

www.foodfilmfestival.nl

Kok Baaf Vonk en drie vrijwilligers

Kok Baaf Vonk en drie vrijwilligers

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s