jump to navigation

Ballroom dansen! februari 6, 2013

Posted by marijsloothaak in Uncategorized.
trackback

dansen2Met sporten was ik nooit zo’n hoogvlieger. Ik sukkelde altijd overal maar een beetje achteraan. Mijn zwaantje aan de ringen leek meer op een dode mus. Ik vloog altijd precies met mijn kruis tegen de kast of bok. En ik werd, heel klassiek en zielig, meestal als één van de laatsten gekozen bij balspelen. Nee, laat mij maar dansen. Tien jaar klassiek ballet, inclusief bloederige spitzen en dromen van een carrière als Prima Ballerina, of desnoods in het corps de ballet. Maar ach, mijn hamstrings bleken te kort. Weg droom. Daarna jazz-ballet. Tap-dansen. En toen: ballroom dansen. Nu was het in de zeventiger jaren absoluut not-done om op ‘ stijldansen’ te gaan. Dat deden alleen trutten. Dus… incognito, samen met andere trutten toog ik in Buitenveldert naar de dansschool. En ik vond het heerlijk. Elke donderdag dansles en dan op zondagmiddag vrijdansen. Met een flesje 7-up en een rietje hopen dat die goede danser je zou vragen. Bronzen ster, zilveren ster. Zelfs wedstrijddansen. Ik werd altijd vierde, omdat de Amstelveense horken geen maat konden houden, zeg ik nu maar.

dansen2En nu zit ik weer op ballroomdansen. En ik vind het zálig. Het was een opwelling. Ik had een proefles Argentijnse tango gedaan. Vond het wel leuk, maar… mwah. Opeens dacht ik: ‘Ik wil gewoon weer ballroomdansen!’  Nu zit er bij mij om de hoek een dansschool. www.ballroomdansen.nl. En warempel, dezelfde week was er een gratis proefles.

Ik trok de stoute schoenen aan en meldde mij op een miezerige woensdagavond bij de dansschool. Onwennig. ‘Ik altijd met mijn rare ideeën,’ dacht ik nog. En wat ik vreesde bleek waarheid: de dansvloer werd bevolkt door louter 20- tot 25-jarigen. Als een soort tante Sidonia, met mijn tas op mijn schoot, zat ik me even zéér ellendig te voelen. Vluchten kon niet meer…

Gelukkig was daar Peter. Peter hoort bij de dansschool, is ervaren danser en vroeg mij ten dans. Na de eerste aarzelende quick-quick-slows gebeurde het. De dansen zaten gewoon nog in mijn benen! Dertig jaar na dato danste ik zó weer een Foxtrot en een Engelse wals weg! Nu realiseerde ik me wel, dat dit natuurlijk kwam omdat ik geleid werd door een ervaren danser. Dus toen de dansles afgelopen was vroeg ik hebberig: ‘Ben jij  er volgende week weer?’

‘Als wij dat afspreken dan zorg ik daarvoor’, zei Peter.

Dus nu heb ik eigenlijk een privé-dansleraar. Want Peter leert mij stiekem allerlei variaties in Foxtrot, Tango, Engelse wals, Rumba , Jive  en Cha-cha-cha. En ik geniet weer, net als vroeger. Geen hoogvlieger met sporten, nee. Maar ik vlieg over de dansvloer… Ballroom dansen. Heerlijk!

Eén twee drie, één twee drie…

Filmpje van afdansen…

Zelfs met echte gouden dansschoentjes!

Zelfs met echte gouden dansschoentjes!

Advertenties

Reacties»

1. Judith van Slingerlandt - februari 7, 2013

In de jaren zeventig werd ik al stiekem jaloers op jouw dansen, en nu wéér!!! Het klinkt zo HEERLIJK!!!

2. christine lohman - oktober 9, 2014

Leuk joh!

3. marijsloothaak - februari 20, 2015

Dit is op Marij Sloothaak herblogden reageerde:

Voor de fun een blog van 2 jaar geleden…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s