jump to navigation

Wat moeten wij vrouwen nu op Rokjesdag? maart 5, 2013

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

lenteHet is lente. Je ruikt het, je voelt het. Het zit in de lucht en in de mensen. Raar toch, het is net alsof er een grauwsluier van je afvalt. Je snuift de lente op, en denkt: ‘O ja, zó kan het leven óók zijn.’ Zo… licht. Zo… lekker. De eerste lentedagen. Een fenomeen dat Martin Bril in zijn columns omschreef als: Rokjesdag.

Op Rokjesdag durven de meisjes en de vrouwen voor het eerst hun rokjes weer aan. Nieuwe rokjes, die ze geïnspireerd door het mooie weer, net kochten en kek rondshowen. Of oude rokjes die ze onder de stapel jassen, dassen en andere ellende vandaan haalden, voor de spiegel hebben gepast, en dachten: Hmmm… kan nog nét. Of dat waar is, laat ik aan uw en mijn beoordelingsvermogen over.

Voordat deze rokjes aan mogen gaat er een heel pijnlijk, soms bloederig tafereel van ontharen, harsen en smeren aan vooraf, schreef Bril. Tja. Je moet er wat voor over hebben.

Voor degenen die het er niet voor over hebben: een variant is blousjesdag. Maar daarvoor moet je weer voor in het bezit zijn van een paar pronte borsten en een aardig decolleté.

En wij dan, vrouwen! Waar mogen wij ons op zo’n zonnige dag op verheugen! Toch niet op het oer-Hollandse fenomeen van de korte mannenbroek? Met daaronder van die witte, harige benen? Of erger nog, u weet ik ga zeggen, sandalen met sokken?

Als ik mag het mag zeggen: dan hoop ik op Rokjesdag een aardige, gebruinde mannelijke torso tegen te komen. Wel in T-shirt graag, hier in de stad. Zo’n T-shirt met iets te korte mouwtjes. Met zo’n gespierde borstpartij. Enne…                                      knappe-man-in-korte-broek

Beetje ordinair ja. Beetje bouwvakkerig ook. Maar dat mag op Rokjesdag…  Toch, Martin?

Rokjesdag volgens Martin Bril

http://www.martinbril.nl/archief/2006/04/onderweg_naar_r.html

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s