jump to navigation

Ik heb een nichtje in Canada april 12, 2013

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

photoIk heb geen tante in Marokko, maar wel een nichtje in Canada. Sterker nog: ik heb een paar nichten en neven in Canada. In de jaren vijftig was er sprake van een ware emigratiegolf in Nederland. Velen emigreerden naar Canada, uit angst voor overbevolking en werkloosheid. De zussen van mijn vader, Ans en Martha, zaten ook in die golf en maakten de grote oversteek. Vandaar die stoet (achter-) neven en nichten in Canada. Natuurlijk kwamen ze regelmatig naar Nederland. Mijn Canadese nichtjes en neefjes leerden ons kaarten, wij leerden hun fietsen. En natuurlijk zei onze Canadese familie altijd: ‘Please, do come over to Canada!’

So I did, when I was twenty;  heel stoer, helemaal in mijn eentje. Ik werd superwarm ontvangen en reisde van Ontario naar Calcary en British Columbia. Genoot van de ‘Corn on a cob’, turkey en pumpkin van mijn tante Martha, zag de Niagara falls, Rocky mountains en heel veel eekhoorntjes, grote auto’s en dikke mensen. Zat in de ‘basement’ Amerikaanse series te zappen. Hoorde de politie-auto’s: ‘Wieuw, wieuw, wieuw’; net als in de film. Ging met mijn neef John alle high-school feestjes af, waar ik natuurlijk überhip was, als blonde Amsterdamse.  Leerde Grasshopper, Singapore Sling en Harvey Wallbanger drinken, popcorn uit de magnetron maken en maple sirop eten. And I liked it!

Later, met het gezin, hebben we een fantastische reis door Canada gemaakt; met een megacamper door de Canadese Rocky Mountains.  En altijd kregen we van de Canadese familie een overweldigend gastvrij welkom!

Nu was mijn lieve nichtje Maryke met haar man Richard in Nederland. En hoewel we elkaar minstens 10 jaar niet hebben gezien was het meteen weer leuk. Ze logeerden bij mijn broer, er was een welkomstbijeenkomst, en maandagavond hebben we ze iets van Amsterdam laten zien.

Nu zitten ze op ‘De Rottterdam’ voor een cruise langs onder andere de Canarische Eilanden. Over twee weken zwaai ik haar uit op Schiphol, mijn nichtje uit Canada. Tot over tien jaar?

http://www.marijsloothaak.nl

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s