jump to navigation

Mijn filmcarrière… mei 17, 2013

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

make-upMet mijn filmcarrière gaat het nu werkelijk crescendo. Werd ik een paar weken geleden gevraagd door de VARA als look-a-like van Beatrix voor een webfilmpje, gisteren speelde ik een chique, doch criminele mantelzorgster voor een instructiefilm voor het Steunpunt Huiselijk Geweld. Op d’een of d’andere manier word ik steeds gevraagd als ‘Deftige Dame.’ Een soort Wieteke van Dort après la lettre, zeg maar.

Ik speelde een dame die schijnbaar belangeloos de zorg voor een dementerende oud-antiquair op zich neemt. Maar oh, wat heeft ze opeens veel nieuwe kleren. En waarom probeert ze het contact van de oude man met haar dochter te beletten? En neemt ze nu werkelijk het financieel beheer over? En… hé! Hing daar niet eerst een kostbaar schilderij? 

In beeld

In beeld

Dit alles om medewerkers van het Steunpunt Huiselijk Geweld te doen letten op dergelijke signalen van financieel misbruik.

We begonnen om 10 uur met de make-up, om half zeven was ik, zwaar leunend op mijn wenkbrauwen, thuis. Lellen tekst. Over en over en opnieuw. Shots van alle kanten. Nog even mijn schoenen opnemen. Voetstapjes voor het geluid. Nogmaals die ene zin. Schor was ik, aan het eind van de dag. Maar het was enig. Net als in de film, ik wil het!

Schijnbaar een troostende engel voor de oude man.

Schijnbaar een troostende engel voor de oude man.

Close-up

Close-up

http://omroep.vara.nl/media/230212 Webfilmpje Beatrix  Met de cameraman

Reacties»

1. Margot Bary - mei 17, 2013

Gosh, wat leuk. Ik had dat filmpje van Laatste dag van Bea wel gezien, maar had je werkelijk niet herkend. Nu wel, nu ik het weet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s