jump to navigation

Vrouw van de wereld juli 8, 2013

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

Vrouw van de wereld…

Droomt u daar ook wel eens van? EEN dag vrouw van de wereld spelen? Lekker naar de PC? En dan fijn in een auto met chauffeur. Hij moet wel naar leer ruiken. Die auto dan. Van dat sjieke, Italiaanse leer. En dat streel ik er zo met mijn hand over de bekleding. Nonchalant, maar toch… Míjn auto met chauffeur!

Stel je voor… ‘s Ochtends zoeft hij voor. Natuurlijk staan we al klaar, mijn kinderen en ik. Inwendig jubelen we, maar ik heb ze goede instructies gegeven. We laten níets merken. We knikken minzaam naar Karel, de chauffeur. Onderuit liggend in de lederen bekleding laten we ons naar school vervoeren, op zachte toon keuvelend. Dan zeg ik door het glazen luikje: “Stop maar hier, chauffeur!” Karel doet de portier open, pet in de hand. Ik negeer de blikken van de andere ouders. Maar ik zie ze wel. “Kus, kus, fijne dag vandaag!”, en ik stap weer in, mijn mantel herschikkend.

“Naar de stad Karel”, zeg ik ontspannen. Maar eerst rijden we drie keer heen en weer voor het huis van Ans. Kolere Ans. We rijden er nóg een keer langs. Heeft ze me nu gezien? Kapsonesmens, dít zal haar léren. Naar de Bijenkorf en de PC. Daar doet ons soort mensen immers de boodschappen? Ook Maxima is hier laatst gesignaleerd. Creditcardje, creditcardje… Welke zal ik nemen, die bruine of die zwarte laarsjes? Ach weet u wat, doe ze maar allebei. En pakt u dat pak van Armani ook maar in, voor zoonlief. Een man kan tegenwoordig toch niet zonder? Dan een lekker kopje koffie. Cappuccino, met iets lekkers erbij. Op het verwarmde terras natuurlijk, want mijn auto verlies ik niet uit het oog. Wat staat hij er lekker bij! Beladen met pakjes en hoedendozen stap ik weer in. “Zucht. Naar huis, Karel…” Ik ben een vrouw van de wereld.

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s