jump to navigation

Zumba! juli 19, 2013

Posted by marijsloothaak in Uncategorized.
trackback

Zo’n twee keer per week ga ik naar de sportschool. En ik vind het leuk! Wie had dat ooit kunnen denken. Sportschool Health Club Jordaan Zumba!www.healthclubjordaan.nl zit in hartje Jordaan, in de Eerste Rozendwarsstraat. De ‘melting-pot’ van sporters is uniek; van 17 tot 77, rasechte Jordanezen, bewoners van de grachtengordel, overige Amsterdammers en van die typjes zoals ik. En het hoogtepunt van de week is ZUMBA van Dylan.

Op woensdag om 11 uur is het zover. Dan treedt Dylan aan mét petje en muziek. En dan is het swingen en zweten. Na vijf minuten begint er een vrolijke cocktail van endorfine en serotonine door mijn bloed te stromen en krijg ik een soort Mickey Mouse smile op mijn gezicht die er niet meer af te beitelen is. We Zumba-en op Indiase thema’s, salsa muziek, house-achtige muziek… met als een van de hoogtepunten een tien minuten dans op een soort oerwoudmuziek. Ik kan het allemaal tenauwernood bijbenen, zowel qua choreografie als qua tempo, het zweet loopt in mijn ogen, maar ik geniet. Vooral vanwege het allerovertuigende enthousiasme dat Dylan met zich meebrengt!

Mijn favoriete choreografie is ‘De slavendans.’ Dylan en ik zijn het er helemaal over eens: het is prachtig, want het heeft een verhaal. De bewegingen zijn gebaseerd op de zwoegende slaven, die met kromme rug hun slavenwerk deden. Daarbij ook nog eens belemmerd door de zware loden bal die aan hun enkel zat. Prachtig! Daarom hier een demonstratie. https://marijsloothaak.wordpress.com/2013/07/19/zumba/

 

Dylan is overigens ook te boeken voor privéles voor groepen: dylan@dylanwatzeels.nl

Advertenties

Reacties»

1. Peter de Jong - juli 19, 2013

Ik vind zijn dansschoenen wel leuk,
fijn weekend Peet

2. marijsloothaak - oktober 8, 2014

Dit is op Marij Sloothaak herblogd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s