Koken in De Kring september 15, 2014
Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.trackback
Omdat het zo lekker én gezellig was een herblog van ‘Koken in de Kring’ uit 2011.
Weet u wat WUPS is? Ha! Ik wel. WUPS is een culiprof afkorting voor Wortelen, Uien, Prei en Selderij. Dat weet ik omdat ik even in de keuken mocht kijken. In de keuken van sociëteit de Kring.
Afgelopen zondag bestond de keukenbrigade daar namelijk uit mijn kinderen Joris, Rosa, Kringkok Willem et moi. Vijf kilo zeewolf, wijting en brasem, een paar kilo venusschelpjes, gigantische gamba’s en vier kilo chorizo jasten we er doorheen. Onder andere. En veel, veel, knoflook, olie, zout, peper… Plus een paar zweetdruppeltjes en veel lol. Met als resultaat – durf ik best te zeggen- een super Spaanse vissoep voor zo’n 40 personen.
En let wel: duurzame vissoep. De vis kwam namelijk van Goede Vissers. nl. Koren op de molen voor Joris die zich, als oprichter van het FoodFilmFestival.nl met hart en ziel inzet voor bewuste en duurzame voedsel-voorziening. En het waren lekkere visjes, dat waren ze.
Na het omdoen van boezeroen en sloof…
View original post 277 woorden meer
Reacties»
No comments yet — be the first.