jump to navigation

Tourguide oktober 20, 2014

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

Vorige week zaterdag stond ik om half negen des ochtends op de aanlegsteiger van Canal Cruises, achter het Rijksmuseum. Hier het bewijs:

Ochtendgloren...

Ochtendgloren…

Wat hou ik van deze stad!

Wat hou ik van deze stad!

Ik stond te genieten van de pracht van de stad, samen met tourguide / kunstenares / vriendin Jacinta Heijmans. Ik ging mee als trainee. Waarom niet? Enig toch, om als Amsterdamse in hart en nieren andere nationaliteiten rond te leiden door ‘Amsterdam, de mooiste stad van het land…’

Om er zelf ook stiekem ook elke keer weer van te genieten?

Jacinta vertelt

Jacinta vertelt

Al rap kwam er een groep toeristen aan boord. Canadezen, Australiërs, een groep Engelsen, Chinezen, een paar Russen en een Iers stel. Op exclusieve tour door Europa. De dag daarvoor waren ze in Londen en de volgende dag naar Berlijn. Het was een goedlachse, geïnteresseerde groep mensen. De boot meerde af, Jacinta vertelde. En ik genoot. Nooit geweten van het ‘Het kleinste huis van Amsterdam.’ En dat de naam: ‘Jordaan’, komt van het woord ‘jardin’, die Fransen het gebied in de 17e eeuw gaven. En zo nog meer. Geef mij maar Amsterdam…  Daarna bezochten we diamantslijperij Gassan. Daar kom je anders ook nooit. Wat een gepriegel. Grote bewondering.

Toen de bus in voor een tour door Amsterdam, met name het Oostelijk deel. Natuurlijk was de molen De Gooyer een omweg waard. En verder ging het…

Diamonds are a girl's ...

Diamonds are a girl’s …

De zonnestralen koesterden de daken, tourguide Jacinta vertelde met verve en de stad lag er bij als de ‘Mooiste stad van het land… ‘ Nou ja, wat mij betreft, ná deze tour helemaal: De mooiste stad van de wéreld!

http://amsterdamcanalcruises.nl/

Magere brug

Genieten...

Genieten…

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s