jump to navigation

Als ons haar maar goed zit… november 30, 2014

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
Tags: ,
trackback

knipToen ik 14 jaar geleden kwam wonen in de Baarsjes, was dit echt een allochtonen gebied. Niets mis mee, maar multi-culti is leuker. Nu is dit stadsdeel ‘überhip’; er wordt zelfs gesproken over: Goud-West. Een béétje benedenwoning kost hier nu ook 5 ton. De trendy restaurants en café’s poppen up als paddenstoelen, er wonen nu veel jonge gezinnen; ’s ochtends word ik wakker van de kinderstemmen van kindertjes die spelen in de prachtige binnentuinen bij mij achter. Men groet hier elkaar op straat; het is een dorp in de grote stad. En met om de hoek De Hallen met restaurants, Foodmarket, bibliotheek, studio en bioscoop met 8 zalen is oud-west echt een leuke plek geworden om te wonen.

Toen ik hier 14 jaar geleden kwam wonen was het dus anders. Zeer gestressed probeerde ik mijn weg te vinden in mijn nieuwe leven in een voor mij nog vreemde leefomgeving. En dat haar, dat haar! Waar vond ik nu een nieuwe kapper!  Op goed geluk besloot ik de eerste de beste kapper binnen te gaan op de De Clerqstraat; Kapsalon MarNick. Om voor de rest van mijn leven verslaafd te zijn aan hun manier van knippen. Plus aan de gezelligheid!

Eigenaren Marcella en Nick (vandaar MarNick) knippen virtuoos. Niet voor niets weet ook de grachtengordel ze te vinden! Het grappig is, dat Nick en ik bijna het zelfde soort haar hebben. Dezelfde kleur, donkerblond, dezelfde krul en ons haar wordt niet grijs. We hebben het ook soms over ‘ons haar.’ Ons haar krult niet meer als je het te veel kamt, en je moet het ook niet teveel wassen, dan wordt het futloos.

Marcella en Nick

Marcella en Nick

Gelouterd en monter en verlaat ik altijd hun kapsalon. Niet in het minst door de vele kopjes koffie en hun en mijn verhalen. Want zo als een echte kapper betaamt hebben Nick en Marcella een gezellige babbel en een luisterend oor. Als ik dit zo schrijf krijg ik weer zin. Want ‘ons haar’ heeft echte weer een knipbeurt nodig!

http://www.marnickkappers.nl

Reacties»

1. Ans van Raat - april 1, 2015

Wat een leuk stukje over ook mijn favoriete kapper! Ik kom je er vast nog wel eens tegen, net zoals vanmorgen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s