jump to navigation

Sokkenmuseum mei 1, 2015

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

De overeenkomst tussen paren sokken en paren handschoenen is dat je er uiteindelijk altijd maar één van overhoudt.   handschoen

Nu ga ik geen leuke column schrijven over wasmachine’s die sokken opvreten of een duistere wereld van solosokken ergens diep in de onderwereld. Een soort ‘zwarte gat’ voor sokken… Vele columnisten die dachten leuk te zijn, waren mij hierin voor. EN HET IS HELEMAAL NIET LEUK! Integendeel: het is diep, en diep triest.

In den beginne heb je nog een mandje met solosokken, in de hoop dat de andere ooit wederkeert. Vergeet het. Maar meestal duurt het toch nog een half jaar voordat je die sokken weg durft te gooien. Stél dat je morgen die éne sok toch nog terug vindt? Wat een spijt dan!

Tjonge. Laat ik me bijna toch verleiden tot een column over solosokken.

Ik kom erop omdat ik vanmiddag bij de Bijenkorf zuinig de goedkoopste handschoenen uit stond te zoeken. Met de trieste voorkennis dat ik binnenkort tóch weer een van de twee kwijt raak.

Enfin, ik pleit voor een landelijk handschoenenarchief. Of voor een solosokkenmuseum. Op vertoon van die éne sok of handschoen mag je dan de andere meenemen. Idee?

Marij Sloothaak

PS: Ik bedenk net, zo´n touwtje tussen mijn handschoenen, zoals je bij kleuters doet bij hun wantjes. Zou dat iets voor mij zijn?

Reacties»

1. L.ZIjlmans - september 5, 2014

Beste Marij,

Wat ontzettend leuk dat ik op jouw stukje tekst stuit. Ik heb namelijk bedacht om geen museum maar een kunstproject te gaan maken van solosokken. Wat jij schrijft is precies wat ik dacht en daar moest toch iets leuks mee te doen zijn. Mijn vraag aan jou is dan ook. Heb je hier uiteindelijk ook iets mee gedaan bijv. het verzamelen hiervan? Of pleit je er alleen voor?
Bij deze dus een oproep om sokken te verzamelen die eenzaam en alleen zijn voor mijn project. Contact: l.zijlmans@student.ahk.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s