jump to navigation

Een muis in mijn huis! november 27, 2015

Posted by Marij Sloothaak in Cabaret/Kleinkunst, Fun.
trackback
Aaarghhhh!

Aaarghhhh!

Ik hoor een gruwelijke gil. Een ware doodskreet. Echt zo van: ‘Aaaaaaagh!’ Ik kijk verschrikt om me heen. Wie was dat? Moord? Doodslag? Erger nog? Dan stokt me de adem in de keel. Dat was ík. Deze ijselijke kreet was van mij. De reden: een muis. Een muis in mijn huis!

Nu is de verhouding van vrouwen met muizen heel gecompliceerd. Dit ga ik niet uitleggen, dat moet u maar even lekker zelf gaan Googelen. Freud schijnt er ooit iets over gezegd te hebben. Een muis doet iets met vrouwen.

Voorbeelden genoeg. Zo hadden wij ooit een stoere buurvrouw die bomen hakte en vijvers spitte. Maar bij het zien van een muis op de hoogste kast klom. En er niet meer af kwam.

En ik dan! Zelfstandige vrouw, trekt met haar kinderen door India, Costa Rica en Honduras. Landen met rovers, bandieten en erger. Ik ben nergens bang voor. Maar een muís!

Jaren geleden, mijn zoon woonde net op kamers, had ik ook een muis. Ik zette de vuilniszak van het balkon in de gang en tjoeps! Daar was ie. Mijn slaapkamer in. Ik panisch, bel zijn 06. ‘Joris, kom thuis. Nu! Ik heb een muis.’

Op hetzelfde moment zag ik de muis weer rondtrippelen! “AAAAAGH!” , deed ik. “Mam,” zei mijn volwassen zoon. “Moet je jezelf nu eens even horen!” Jajajaja.

Vorig jaar had ik ook muizen. Na veel gedoe met diervriendelijke muizenvallen besloot ik toch muizenlokdozen te kopen.

Om de volgende dag een muis als een soort gekruisigde Christus in mijn hal terug te vinden. Met de armen en poten wijd, als een echte martelaar. Echt. En dan met stoffer en blik zo’n muis in de vuilniszak tillen. En die zak dan natuurlijk meteen naar buiten. Oh gruwel.

En nu heb ik dus weer 1 muis. Correctie: als je 1 muis ziet, dan heb je er 20, zegt men. Fijn idee.

Gisteren lag ik in bed naar Pauw te kijken. Ik zie iets uit mijn ooghoeken bewegen. “Nee…” zeg ik. Muis stopt. “NEEEEE!” roep ik weer. Muis rent de kamer uit.

Ik was trots op mezelf. Ik had niet gegild. Ik had de muis ernstig toegesproken. Als een kind. En hij ging weg. Nu die andere 19 nog…

Mijn website. Marij Sloothaak
 

Reacties»

1. alice - maart 20, 2009

Wat een leuk blog is dit! Tja, het verschijnsel muis is mij ook welbekend.
Ze komen ongenood binnen via de achterdeur. Razendsnel zijn ze! Ik ben niet bang voor muizen maar ik wil wel graag zelf bepalen met wie ik mijn huis deel.Nou ja, niet bang. Ik ga niet gillen of op de tafel staan.
(Heb ik een buurvrouw zien doen)
Dood hoeft hij ook niet, hij moet gewoon wegwezen en als hij dat niet doet komt er toch een muizenlokdoos aan te pas.
Ik ben wel erg benieuwd naar wat Freud daarover te vertellen had.

2. Sante - maart 24, 2009

Maar een doje muis, dat is het leukste. Vooral als je niet bij het lijk kunt. Mijn werkkamer is een week onbruikbaar geweest wegens naargeestige geuren.

3. marijsloothaak - maart 24, 2009

Oh gruwel! Hoop niet dat mij dat ook nog te wachten staat…

4. sosan - maart 25, 2009

Herr Doctor Sigmund Freud schijnt iets over ‘de verhouding van vrouwen met muizen’ gezegd te hebben, scone blogster Marij (u blogt er aardig op los hoor, poe, poe…)? En mevrouw Alice in bovenstaande reactie is erg benieuwd naar wat onze zielenknijper ‘daarover te vertellen had?’ (Waarover is me niet gans duidelijk eigenlijk A.) Ik heb geen flauw benul wat Sigmund ooit over de verhouding muizen-vrouwen heeft gezegd, zo hij daar uberhaupt zijn pathologische licht over heeft doen schijnen in het bruine verleden, dus dames, sorry, met die muizen zal u, vrees ik, zelf klaar moeten komen. Saampjes gestrekt op de
divan en daal af in de verborgen muizenissen van uw onderbewuste, zou ík zeggen. (Freud kan het niet meer)

Nee, ik wel een ander weetje voor u beiden over Freud, een weetje dat bijna niemand weet, een wereldprimeur misschien wel voor u Marij, op uw eigen blog. Die gun ik u bij dezen. Wees muisstil, luister aandachtig en huiver:

Herr Doktor Sigmund Freud, grondlegger van de psychoanalyse, mag dan worden gezien als één van de met invloedrijke psychologen en denkers van de 20e eeuw dames, hij was óók bevangen door een angst waar vrijwel niemand weet van heeft en de angst van vrouwen voor muisjes verbleekt, één angst die, als als je Freud’s eigen psychoanalyse erop los zou laten tot misschien wel zeker mijns inziens de voor de wereld onthullende ontdekking zou komen dat álles wat de goeie man ooit heeft ge(be)dacht en vervolgens gespuid en gepraktiseerd heeft middels zijn eígen
middelen een verstandelijk doorwrochte gealtereerde, omgekeerde evenredige variant was op zijn – nota harige, witte mannen bene in korte broek Marij – eígen freudiaanse verspreking, ik zeg u dames (bent u er nog?): verstandelijk doorwrocht gealtereerd. (Freud was naast bang ook wel slim hoor) Freud was bang voor de dood..!! Zó, dás eruit! Het liep hem zijn hele leven dun door de Hosen. En niemand mocht van zijn schijterigheid voor Pierlala weten; hij was báng voor hem, als de dood. Wist zich er geen raad mee. Alles wat ie zei, alles wat ie deed, al zijn strapatsen t.a.v. lees het er maar op na, wilde hij eigenlijk níet zeggen, doen, denken, maar deed ie wél, simpelweg en alleen om die dood van zijn lijf en uit zijn leven te houden, zijn leven lang. Als een zielig piepend muisje lag hij ‘s-nachts in zijn sponde te rillen en te trillen omdat het hem wéér niet gelukt was Pierlala te ontmaskeren. Nou, is dit nieuws ofnie??

Aldus sprak Sosan.

5. iris - april 8, 2009

ik heb ook een muis in mijn slaapkamer zitten ik durf er niet in en uit …

weet niet wat ik moet doen ..

en ik geef wel toe dat ik hem hier self heen gelokt heb met het aaanrecht niet goed schoonmaken enz maaaar nu moet hij weg anders kan ik morgen niet naar cshool ..

een bange student

6. erna marcus - december 14, 2009

mijn moedige wederhelft heeft 3 dooie muizen uit de keuken verwijderd afgelopen week, gevangen in een hels apparaat, waar de muis in gaat en door een soort harmonika verpletterd wordt… ik hou niet van muizen en wil zelfs het lijk niet aanraken.

7. Alice - december 14, 2009

Hmm, ik had wat duidelijker moeten zijn. Ik vroeg me af wat Freud erover zou zeggen dat sommige van die angstige vrouwen bang zijn dat die muis langs hun been omhoog kruipt
.
Dat Freud zo bang was voor de dood is inderdaad nieuw voor mij.

Een dooie muis schep ik op mijn stoffer en blik en dan gaat hij de container in. Ik vind het alleen vervelend als ze overal aan- en inzitten.

8. Naomi - januari 7, 2010

Vannacht hoorde ik allemaal rare geluiden…
Ik was meteen gaan kijken heb hem niet gevonden.
’s Ochtends hoorde ik gekraak het kwam bij mijn prullebak vandaan.
Meteen gaan kijken.
Daar zat hij, in de prullenbak!
Snel ermee naar buiten gelopen zette de prullebak plat neer en.. Roets, daar ging hij!!

9. marijsloothaak - januari 14, 2010

Muizenissen…

10. Lonneke Stulen - januari 14, 2010

Er woont een muizen familie boven me, gelukkig zijn ze nog niet op bezoek geweest, maar ik hoor ze trippelen.
De oudste heet Arie een enig muizenjong, met spitste oortjes, de middelste heet Annabel die zich nergens iets van aan trekt en vaak alleen op stap gaat. De jongste Theodora verkleed zich de hele dag door, en maakt van oude lappen die al eeuwen op de zolder liggen, jasjes en jurkjes. Van de spinnewebben maakt ze echte jarretels. De draden doopt ze in nooit opgedroogde verfresten. Moeder Petronela heeft een miskraam gehad en daar is ze nog al van streek van. Ze loopt voortdurend heel hard heen en weer. …Arie de oudste in het gezin voelt zich nogal verantwoordelijk voor Moeder Petronela, en loop dan heel hard met haar mee. Maar hij kan haar niet bereiken, hij geeft het op.
Ze heeft namelijk een postnatale depressie, en dat kennen muizen eigenlijk niet. Wel zijn er expirimenten met medicatie ooit uitgevoerd in het oude geslacht van Diederik. Waarschijnlijk slaapt hij daarom zoveel. Arie de oudste muis zoekt zijn toevlucht maar bij Vera de hamster, en laat de verantwoordelijkheid los naar zijn moeder. Vera woonde ooit bij ons, en zag de mogelijkheid te ontsnappen en door een klein gaatje te kruipen, richting zolder. Wij zijn daar nog van streek van. “Mijn zoon en ik”. Daar ontmoette ze Arie.,.. Arie was meteen verliefd. Zo een donsig wit wollig meisje. Alleen herkende hij zijn eigen soort er niet in. Maar aangezien hij de genen heeft van vader Diererik kan hij aan dit milde probleem ontstijgen.
Vader Diederik vind het allemaal wel goed en slaapt meer dan dat hij iets doet.
Alleen als hij honger heeft dan kan hij de buurvrouw nog wel eens storen boven me, hij loopt dan over haar keukenkastjes op zoek naar kruimels.
De buurvrouw heeft een val gezet.
Ik hou mijn hart vast, want dan is het gedaan met Diederik

Lonneke Stulen

11. Kiki Christine Lohman - januari 15, 2010

Wij hebben alleen muizen in de garage, omdat daar het konijnen voer stond, maar dat hebben wij nu in een plastic doos gedaan, ik heb ze nog niet gezien, maar het is nu dan ook winter en van de lente als ik de dode bladeren uit de garage ga vegen dan zal ik zien of er nog keutelkindjes liggen, verder hebben we er wel 1 achter het keuken kastje , dat denk ik omdat de hond de hele dag bij een kier zat opgewonden en af en toe blaffend maar die muis is nu weer naar zolder of garage vertrokken denk ik want de hond doet het niet meer. Ja, winter he, dan laten ze zich niet zo zien en horen, hier niet althans, want van de zomer liepen ze wel achter de schotten op zolder maar we hoorden ze alleen rennen en omdat de poes Minoes daar regeert durven ze niet van achter die schotten tevoorschijn te komen. Tot Zover. Muizelientjes wasdag. Een leuk klein boekje dat ik vroeger graag las.
We hebben wel 7 konijnen hier verdeeld over twee hokken, met ren.
Dat gaat goed nu want de twee mannetjes die verdeeld zijn over de 2 hokken zijn nu gecastreerd kosten 80 euro per stuk en ze kunnnen nu gewoon samen zijn zonder angst voor voortplanting, is wel een geruststellend idee.
Dan hebben we ook nog 3 kooien met hamsters en die staan in de kamer. Lekker warm en droog. Ook allemaal gescheiden van mekaar want anders loopt het alras uit de hand.
Met vriendelijke groet Kiki Christine Lohman.

12. Zondagsdichtster 17 « Marij Sloothaak - januari 2, 2011

[…] Een muis in mijn huis January 2009 11 comments 3 […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s