jump to navigation

De zak januari 12, 2016

Posted by Marij Sloothaak in Cabaret/Kleinkunst, Fun.
trackback

Op het gevaar af voor mannenhaatster te worden aangezien, loop ik al heel lang rond met het idee voor deze blog. Dat heb je soms. Dat loop je al giebelend van de voorpret van je eigen grap te genieten. Beschouw dit als niets anders dan satire. Mannenhaatster ben ik beslist niet. Mijn beste vrienden zijn mannen.

Het gaat hierom: het bestaan van een single heeft best wel voordelen. Vrijheid, blijheid, aandacht…

Nadelen ook, maar daar hebben we het nu even niet over.
Maar één ding vind ik werkelijk een grove horreur. De vuilniszak.

Elke donderdagavond voel ik het al aankomen. Natuurlijk heb ik hem weer veel te vol gepropt. Dus dat wordt weer kreunend sleuren aan die vuilniszak om hem uberhaupt uit de vuilnisbak te krijgen.

Dan breng ik hem zuchtend naar beneden. Ik weet dat het te kinderachtig is voor woorden en totaal niet feministisch, maar vrouwen en vuilniszakken, dat past gewoon niet bij elkaar. Dat hoort niet.

Nu overweeg ik toch maar een man te nemen. Voor de vuilniszak op donderdag. Maar ja, wat moet ik de rest van mijn leven met zo’n zak?

Marij 🙂

Reacties»

1. Gurdjieff - januari 31, 2010

Ik heb zo’n vaag vermoeden, g’navond mevrouw Sloothaak, dat u de dag, die u bij het schrijven van uw vorige blogje niet had naar eigen zeggen, nog steeds niet hervonden had tijdens het plaatsen van deze laatstelijke. Immers, heeft u die zeventig-tachtig lezers van uw wederwaardigheidjes dit ‘zakkige’ exemplaartje niet al eens eerder voorgeschoteld? Jahaa, ikke, aandachtig lezer, meen me dat toch met stellige zekerheid te herinneren… Maar ach, wat doet het er ook toe joh. Bovendien voel ik de intentie achter deze tweede plaatsing aan. Ik wens u dan ook welgemeend een prinselijke zak toe, uit duizenden!!

Jan

2. marij - januari 31, 2010

Een g’avond ook, meneer Jan. Allereerst een vraag: ken ik u persoonlijk? Of bent u per toeval op mijn site terecht gekomen? Dan is het heel vleiend dat ik u tot mijn trouwe lezers mag rekenen. U heeft helemaal gelijk; dit is een herhaling van zetten; de column is al eerder gebruikt. De reden is, dat ik aan deze column refereer in een interview in een blad dat morgen uitkomt. En zonder deze herplaatsing zal menig lezer geen jota van dat hele interview begrijpen. Volgende keer iets ‘vers.’ Ik beloof het.

Een hartelijke groet,
Marij

3. Gurdjieff - januari 31, 2010

Dan is dat ook weer opgelost! En nee, u kent mij niet persoonlijk, dus dit nu ook.

Ach mevrouw Sloothaak, deze jongen googelt zo nu en dan eens wat en op de een of andere manier weet ie telkenmale weer blonde dames op te sporen, waaraan hij vervolgens zo nu en dan blijft hangen om de meest uiteenlopende redenen..

Ik zie uit naar het verse blogje. Laat het onvervalst knisperen, als nooit tevoor!!

Ave,

J.

4. erna marcus - januari 31, 2010

Ik, die je ook niet persoonlijk kent, heb jouw blog, wat ik heel graag lees,via sylvia witteman’s site gevonden. En ook ik zag dat het een herhaling betrof. Toch weer leuk ten tweede male.
Wij mogen hier in Washington DC waar ik woon de vuilnis in een zg supercan buiten hebben staan. Maar ook de twee kleinere zakken vuilnis die er wekelijks in gaan, zijn altijd te vol en te zwaar. Zelfs het inhuizige manspersoon klaagt daarover.

5. A de Koning - februari 1, 2010

Goedemorgen Mevrouw Sloothaak,

Door een middagje verveeld browsen zag ik bij toeval Uw blog.
Uw trend van schrijven vind ik leuk, daarom ben ik regelmatig bezoeker van Uw site geworden.
Ik moet even melden dat ik in alle vroegte met veel gesteun de kliko-bak naar de weg heb geduwd, binnengekomen dacht ik fff kijkenof Marij iets geschreven heeft, dus ik heb het stukje met een glimlach gelezen.
Dus een leuke wijze om deze vroege dag mee te beginnen, bedankt daarvoor.
Succes met Uw blog,
Met vriendelijke groet,

Arthur

6. marij - februari 1, 2010

Kijk, daar doen we het voor. Dank voor uw leuke reactie! Vertel het vooral door. Een schrijver wil nu eenmaal gelezen worden!
Hgrt, Marij

7. Rien Bazen - februari 1, 2010

Vroeger had je nog geen zakken, toen kwam een man slechts in huis om je ijzeren vuilnisbak op te halen neer te zetten op straat en weer schoongespoeld in je portiek te zetten.
Toch woonden sommige zakken en vrouwen samen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s