jump to navigation

Say cheese, ‘petite pomme’ of… whiskey? januari 20, 2016

Posted by Marij Sloothaak in Uncategorized.
trackback

 

Sinds ik een blog schrijf ben ik altijd aan het fotograferen met mijn mobieltje. Selfies natuurlijk, maar ook spreek ik regelmatig wildvreemden aan op straat; of ze even een foto willen maken. Zo kom je soms tot de leukste ontmoetingen. Ik had gisteren een gesprek met een Française en een Amerikaanse.

We kwamen op het fenomeen: ‘Say Cheese.’ Gewoon: de tanden bloot en lachen maar. Met een beeldschoon plaatje met veel gebit tot gevolg.

De Française zei dat ze van haar grootmoeder had geleerd dat vrouwen altijd ‘petite pomme’ moeten zeggen alvorens op de foto te gaan. Dat staat ‘sexy’, had de oude grand-maman gezegd. De lipjes  getuit… Die ondeugende grand-maman. We spreken hier over de tijd, dat de fotograaf nog onder een zwarte doek verborgen stond, en er na het flitsen een grote wolk magnesium vrijkwam!

We hebben meteen maar de proef op de som genomen. Op de linker foto zeg ik ´petite pomme´en op de andere ´cheese.´ Wat vindt u?

Eerlijk gezegd vind allebei de foto’s niet zo´n succes. Heb dan ook besloten voortaan de lippen stijf op elkaar te houden tijdens het gefotografeer. Wel zo veilig. Nu hoorde ik vandaag dat ze in Zuid-Amerika ‘whiskey’ zeggen, alvorens op de foto te gaan. Probeer het maar eens. Dan gaat je onderlip opeens ook naar benee. Ook wel een leuke!

XMarij

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s