jump to navigation

Ballroomdansen.nl (Met filmpje) maart 7, 2016

Posted by Marij Sloothaak in Dansen, Fun.
trackback

ballrmElke woensdagavond stap ik op de fiets naar mijn dansschool  www.ballroomdansen.nl. Daar dans ik met furore de Engelse Wals, de Quickstep, de Tango en de Cha-Cha-Cha met mijn vaste danspartner Elmer. En alsof het allemaal maar niet op kan, óók nog de Rumba, de Samba en de Jive. Mijn bronzen medaille heb ik al op zak. En nu ga ik voor zilver!

Dat komt zo. Toen ik een jaar of 18 was deed ik fantiek aan ‘stijldansen’ zoals dat toen nog heette. Ik deed het stiekem, want stijldansen; dat was alleen voor trutten. En dáár wilde ik natuurlijk niet onder gerekend worden. Dus elke donderdagavond toog ik met een paar andere trutten naar dansschool Mittelmeijer in Buitenveldert. En dan op zondagmiddag vrijdansen. Met een flesje 7-up en een rietje hopen dat die éne goede danser je zou vragen. Van je Cha-Cha-Cha en je één-twee-drie, een-twee drie…

Een aantal jaar geleden kreeg ik weer zin om te gaan dansen. Ik probeerde een proefles Argentijnse Tango. Wel leuk. En nam ook een proefles Ballroomdansen. Na de eerste aarzelende quick-quick-slows gebeurde het. De dansen zaten gewoon nog in mijn benen! Dertig jaar na dato danste ik zó weer een Foxtrot en een Engelse wals.

Dus nu zit ik weer op ballroomdansen. En ik vind het zálig. images

Ik mag me zéér gelukkig prijzen met mijn vaste danspartner Elmer. Want Elmer is de echtgenoot van mijn dansjuf Daphne. Samen geven zij danslessen en demonstraties. Maar op woensdagavond danst Elmer lekker met mij. Een reuze voorrecht, want Elmer kan mij ook de dámespassen tot op de laatste draai uitleggen. Eigenlijk is dus elke dansles een masterclass voor mij!

Ik kan u www.ballroomdansen.nl zéér aanraden mocht u de eerste danspassen willen zetten. Het is een gezellige, écht Amsterdamse, no nonsense professionele dansschool voor jong en oud. Op 22 maart begint een nieuwe cursus ballroomdansen voor beginners!

https://www.facebook.com/events/1703043739983227/

Maarre… let op! Op de woensdagavond van 19.15 tot 20.15 uur dans ík met Elmer!

Mijn lievelingsdans is de nostalgische Engelse wals. Dan waan ik mij, héél even, Sissi aan het Weense hof. Hierboven ziet u Elmer en mij in de Engelse wals. Denkt u de ballroomjurk er maar even bij…

 

 

 

 

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s