jump to navigation

Arrogante rotteckel maart 12, 2016

Posted by Marij Sloothaak in Cabaret/Kleinkunst, Fun.
trackback

humbertOoit had ik een teckel. Humbert. Het was een arrogante rotteckel. Hij kwam nóóit als je hem riep. Hij poepte altijd net óp de stoep. Kon je weer aan de gang met je stukje keukenrol. En dan al die blikken om je heen. Hé, zeg! Moet dat voor míjn deur?

Dan sleurde  ik de hond achter me aan en zette hem voor straf in zijn mand in de keuken. Deur dicht. Dat zou hem leren. Nu had Humbert een uitermate slecht korte-termijn-geheugen. Dus vooruitgang zat er niet in. Ik besloot dat het zó niet langer kon. Het was Opvoeden geblazen!  Eerst de site van Martin Gaus maar eens bezocht. Staan best wel handige tips. Maar Humbert kon niet internetten. Dus besloot ik op een echte hondentrainclub te gaan, van de kynologievereniging.

Het was in een hele strenge winter. Daar stond ik dan. Elke zondagochtend om negen uur ’s ochtends. Met mijn moonboots aan, blauwbekkend op een bevroren grasveldje. Samen met nog zo’n veertig gekken. Honden én bazen. Ik heb me nog nooit zo klein gevoeld. Want je bent geen mens meer, maar báásje. Baasje van een teckel, wel te verstaan. We moesten rondjes lopen.

“Wil die teckel even opletten? Ik zei línksom!” Oei! Rode wangen van kou en schaamte. Hij bedoelde niet die teckel. Hij bedoelde mij! En Humbert? Een ramp. Schuifelde als enige naar voren als de honden op het commando “BLIJF” moesten blijven zitten. Ik keek radeloos om me heen.

“Die teckel, blijven zitten!” Wat een nederlaag…

Afijn. Het heeft toch ergens toe geleid. Humbert kon op een gegeven moment zitten op het commando “lig!” En liggen op het commando “zit!” Dat was al heel wat. Maar hij kwam nooit als ik hem riep. Keek even over zijn schouder en dacht dan: ‘Oh zíj is het maar, die Marij.’

En ik kende mijn plaats.

Toch wel leuk, zo’n arrogante rotteckel.

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s