jump to navigation

Dresscode #Rokjesdag voor mannen! april 11, 2016

Posted by Marij Sloothaak in Cabaret/Kleinkunst, Fun.
trackback

Het is écht lente. Rokjesdag. Op Rokjesdag durven vrouwen voor het eerst hun rokjes weer aan. Columnist Martin Bril schreef een veel geciteerde column over dit fenomeen.

‘Voordat deze rokjes aan mogen gaat er een heel pijnlijk, soms bloederig tafereel van ontharen, harsen en smeren aan vooraf,’schreef  Martin Bril.

Tja. Je moet er wat voor over hebben. Voor degenen die het er niet voor over hebben: een variant is blousjesdag. Maar daarvoor moet je weer voor in het bezit zijn van een paar pronte borsten en een aardig decolleté. In ieder geval is het smúllen voor de heren! En is Rokjesdag een dag waar ze zich elk jaar weer op verheugen.

En wij dan, vrouwen! Waar mogen wij ons op zo’n zonnige dag op verheugen! Toch niet op het oer-Hollandse fenomeen van de korte mannenbroek? Met daaronder van die witte, harige benen? Of erger nog, u weet ik ga zeggen, sandalen met sokken?

Als ik het mag zeggen: dan hoop ik op Rokjesdag een aardige, gebruinde mannelijke torso tegen te komen. Wel in strak T-shirt graag, hier in de stad. Zo’n T-shirt met iets te korte mouwtjes. Met zo’n gespierde borstpartij. Wat mij betreft de dresscode voor heren op Rokjesdag voortaan!                                 knappe-man-in-korte-broek

Beetje ordinair ja. Beetje bouwvakkerig ook. Maar dat mag op Rokjesdag…  Toch, Martin? Daar in het hiernamaals?

 

 

http://www.marijsloothaak.nl

Reacties»

1. marjanne - april 2, 2014

Wat denk je van blokjesdag?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s